Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1 év garancia minden termékre! 1 év garancia minden termékre!

Segítség

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi idő alatt szállítják ki a megrendelt termékeket?

Minden esetben arra törekszünk, hogy 3 munkanapon belől megérkezzen a csomag, a kialakult veszélyhelyzet alatt azonban előfordulhat megnövekedett szállítási idő.

Ha kiszállításkor szeretnéd elkerülni a futárral való érintkezést, a biztonság növelése érdekében javasoljuk, hogy rendelésedkor válaszd az átutalást vagy bankkártyás fizetést.

Mettől meddig vagyunk elérhetőek?

Jelenleg online ügyfél szolgálatunkon vagyunk elérhetőek, 09:00-17:00 óráig.

Mik az elérhetőségeink?

Telefon: Ideiglenesen nem elérhető

E-mail: ugyfelszolgalat.bivin@gmail.com

Online ügyfélszolgálat: https://www.bivin.hu/ugyfelszolgalat

Megtaláltam a hirdetésüket, hogyan tudom megrendelni?

A bivinmarket.hu-n tegye kosárba a megrendelni kívánt terméket majd töltse ki az adatlapot értelemszerűen.

Nem kaptam visszaigazoló emailt a vásárlás után, mit tegyek?

Nézze meg a Promóciók, illetve a Spam mappát is. Előfordulhat, hogy a Gmail rendszere tévesen levélszemétként érzékeli a visszaigazoló emaileket.

Személyesen is átvehetem a megrendelésemet?

Jelenleg nem elérhető a személyes átvétel webáruházunkban, de ha nem lenne elégedett a megrendelt termék(ek)kel, 14 napon belül elállhat a vásárlástól, a termék vételárát pedig visszatérítjük. 

Kérhetem Postán maradó címzéssel a csomagomat?

Igen, ebben az esetben a megjegyzés rovatban tüntesse fel a kiválasztott posta számát, címét.

Mi a további teendőm, ha előre utalást választottam?

A rendelést követő visszaigazoló e-mailben minden utaláshoz szükséges információt megtalál, a rendszer által számolt összeget utalja át a megrendeléstől számított 7 napon belül (BivinMarket.hu Kft., bankszámla szám: 10103104-27501000-01005007).

Lehet Önöknél utánvéttel rendelni?

Igen, ebben az esetben a rendszer által számolt összeget a futárnak kell majd kifizetni.

Hogyan kerül hozzám a kiválasztott termék?

Termékeinket futárszolgálat szállítja házhoz az országon belül.

Mi történik akkor, ha a futár nem talál otthon?

Amennyiben a rendeléskor megadja, a telefonszámát a futár keresni fogja telefonon, vagy hagy egy értesítőt és leteszi a csomagot a legközelebbi postán, ahol még 10 napig átvehető a küldemény.

Mi a teendő, ha gyári hibás vagy sérült terméket kaptam?

Írjon egy e-mail-t, a ugyfelszolgalat.bivin@gmail.com címre, majd a hibás terméket ajánlott küldeményként juttassa vissza cégünk telephelyi címére (BivinMarket.hu Kft. – 2040 Budaörs, Sóvirág utca 8258. hrsz), majd postafordultával cseréljük és visszaküldjük az új terméket a vásárló címére. Az utánvéttel visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatási költsége is a vevőt terheli!

Nem kaptam garanciajegyet, mit tegyek?

A garancia érvényesítéséhez csak a számlára van szükség, ezt minden esetben a megrendelt termék(ek) mellé tesszük, így a csomag tartalmazza.

Elfelejtettem beírni a megjegyzés rovatba, hogy milyen színt, méretet szeretnék mi a teendőm?

ugyfelszolgalat.bivin@gmail.com -on lehet jelezni felénk a rendelés feladásának napján.

Mi a teendőm, ha nem tetszik a vásárolt termék, szeretnék elállni a vásárlástól?

A megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a BivinMarket Kft. köteles a termékért kifizetett vételárat visszateríteni a vásárlónak, legkésőbb a termék vissza érkezését követő 14 napon belül. Elállás esetén a termék visszajuttatása a vevő feladata és költsége. Utánvétes, porto csomagot nem áll módunkban átvenni. Visszaküldési cím: BivinMarket.hu Kft. – 2040 Budaörs, Sóvirág utca 8258. hrsz.

Mi az a kupon kód és hol találom?

Kupon kódot azok a vásárlóink kapnak bizonyos időközönként, akik feliratkoznak hírlevelünkre, tehát mindig az aktuális hírlevelünkben találja majd. Bizonyos százalékú kedvezményekre jogosít a vásárlásából, ennek feltételei is szintén levelünkben találhatóak. A kedvezményt csak abban az esetben tudjuk jóváírni, ha a kódot megrendeléskor beírja a kijelölt mezőbe! Feliratkozás után csak akkor küldünk kuponkódot, amikor fut kuponos akció az oldalunkon (ez nem folyamatos).

Az oldal tetejére