Kérdésed van? Hívj minket! +3623747629 Vagy keresd online ügyfélszolgálatunkat!

Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos
Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos
3 999 Ft

Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos

Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos
Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos
  • 2-6 játékos
  • 30 x 23 x 4
  • Szótagolásra tanít
  • Kreatív társasjáték
Várható szállítási idő
2024.05.24
Szállítási díj
1 290
3 999 Ft
Termékleírás

Szóban szó társasjáték / 2-6 játékos

A játékot 2-6 személy játszhatja.

Az első lépésben minden játékos válasszon magának egy bábut, s helyezze azt a "Start mezőre"! A kezdő játékos (akit közös megegyezéssel választunk ki) keverjen meg egy kártyapaklit és helyezze el úgy, hogy mindenki kényelmesen elérje! Ezután vegye le a csomag tetejéről a felső lapot, s válasszon az alábbi három lehetőség közül:

1.) A kártya felső részén található összetett szót elmutogatja a már jól ismert "pantomim" módszerrel. Bárki, bármikor közbeszólhat (kisebb gyerekeknek elegendő egy szótag vagy szórész elmutogatása).

2.) A kártya közepén látható ábrát -ami lehet élőlény, tárgy, fogalom, ez a lap alján van feltüntetve- "barkochba" segítségével próbálja meg rávezetni a játékostársait a megfejtésre. A képről több szóra is asszociálhatunk, így a játékoson múlik melyik feladvány nyeri el a tetszését. A játékosok csak sorrendben, az óramutató járásával megegyező irányban, egymásután kérdezhetnek.

3.) A játékos a rajzolás segítségével próbálja meg rávezetni a társait a felső összetett szó kitalálására. Kisebb gyerekeknek ebben az esetben is elegendő az első szótagot vagy szórészt kitaláltatni a többi játékossal.

Az a játékos, aki a legtöbbször rájön a megfejtésre, megadja a választ és így jogosulttá válik a következő kártya húzására, illetve a bábujával való lépésre a következőképpen:

Mivel minden szó több szótagból áll, így a játékos megszámolja a szótagokat, s lelépi az adott szó szótagjai után járó értéket. A kihúzott kártyát követően átveszi az irányítást, s eldöntheti, hogy rajzol, mutogat vagy barkochbázik. Bizonyos számú játék után nagyjából már megismerjük az első kártyacsomag tartalmát és a továbbiakban unalmassá válhatna a közös játszma. Ekkor bővíthetjük a tartalékban lévő három kártyacsomag bármelyikét. s immár felfrissítve újabb szavakkal, ötletekkel kezdődhet minden elölről! 

Jó szórakozást!

Adatok
Cikkszám
101380
Hasonló termékek